Cerkev Svetega Andreja

Turistična kmetija "Pri kapeli"

Domač jabolčni sok

Sveže stisnjen jabolčni sok velja za čarobno krepčilo in osvežilno naravno pijačo, saj vsebuje vse koristne učinkovine iz zrelih domačih jabolk; veliko kalcija, kalija, fosforja in železa. Naravni jabolčni sok je bil eno od prvih zdravil proti depresiji in raznim vnetjem.

Domač jabolčni kis

Včasih so ljudje bolj znali uporabiti lastnosti kisa, naj bo v prehrani, zdravju ali za čiščenje hiše. Po obdobju, ko nismo dali kaj dosti na kvaliteten kis, se v zadnjem času spet zavedamo prednosti naravnega, domačega kisa. Kis v industriji lahko pripravijo tudi brez sodelovanja narave, vodi preprosto dodajo pet odstotkov ocetne kisline in umetne arome in dobijo ceneni kis. Doma pa ga raje izdelamo iz zdravih domačih jabolk.

Domači jabolčni krhlji

Suho sadje velja za resnično dober vir energije. Če ste sladkosnede narave in iščete nekaj primernega za vas in vaše otroke, kar bi potešilo vašo željo po sladkem in vas hkrati napolnilo z vitamini, potem je suho sadje prava rešitev za vas. Ponujamo vam najkvalitetnejše jabolčne krhlje - iz nežveplanega in domačih jabolk. 

Vina

Kot vodilno sorto ponujamo Laški rizling, sledijo Renski rizling, Sauvignon, Chardonnay, Sivi pinot, Traminec, Rumeni muškat.

Vina posebnih trgatev, predikatov

Laški rizling jagodni izbor, Traminec suhi jagodni izbor, Laški rizling ledeno vino.

Degustacija hišnih vin različnih sort

Na kmetiji ste vabljeni na nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih vin različnih sort. Gospodinja Mojca je sommelierka in tako vam lahko pripravimo strokovno vodeno degustacijo domačih vrhunskih vin ob krapcu, ocvirkovem in rženem domačem kruhu ter ob ponudbi različnih vrst sira, pridelanih iz bližnje kmetije.

Gospodar Marjan, vinar s preprosto kmečko dušo in znanjem o vinu, ki si ga dopolnjuje skozi življenje, vas bo gostoljubno sprejel in popeljal na ogled vinske kleti, seznanil vas bo s procesom izdelave domačih vrhunskih vin, ogledali si boste aparature in proizvodnjo, druženje pa bostezaokrožili z degustacijo izbranih kakovostnih vin.

Cenik

Cenik jabolčnih dobrot:

domači jabolčni sok 1l 1,50 €
jabolčni kis 1l 1,50 €
jabolčni krhlji  150 g 2 €
 jabolčni krhlji  250 g 3 €
 jabolčni krhlji  300 g 4 €
jabolčni krhlji  500 g 6 €

Cenik vina:


Cenik posebnih trgatov in predikatov:


Cenik degustacij: