DELAVNICA DAVČNE BLAGAJNE ZA DRUŠTVA, 24.2.2016, 17:00, dvorana Doma kulture v Cerkvenjaku

18. 2. 2016 Petra B. (Občinska uprava)
Prireditev
Občina Cerkvenjak, 2236 Cerkvenjak
Termini
24.02.2016 ob 17.00
Dokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog

Poročilo o dogodku

Skupaj z občino Cerkvenjak smo v sredo, 24. 2. 2016, ob 17. uri, v dvorani Doma kulture v Cerkvenjaku, organizirali brezplačno delavnico na temo Davčne blagajne za društva.

Na delavnico smo povabili predstavnike/ce, društev, klubov, zvez in organizacij. Delavnice, ki je trajala skoraj 3 ure, se je udeležilo 31 predstavnikov/ic društev, klubov, zvez in organizacij.

 

Udeleženci delavnice so pridobili informacije o novostih glede gotovinskega poslovanja po novem zakonu, uporabi davčnih blagajn, ipd. . Delavnica je prilagojena predvsem potrebam društev in je zajemala naslednje vsebine po programu delavnice:

Pravne podlage;Kdo je zavezanec za izvajanje postopka davčnega potrjevanja računov – poudarek na društvih;Katere pogoje mora davčni zavezanec izpolnjevati, da je zavezanec za davčno potrjevanje računov;Kateri izdani računi za dobave so izvzeti iz postopka davčnega potrjevanja računov;Vsebina in vzorec računa;Postopek potrjevanja računov z uporabo elektronske naprave za izdajo računov;Priprava internega akta;Prehodno obdobje. Delavnico je izvedla mag. Nataša Lorber, univ.dipl.ekon. z dolgoletnimi izkušnjami pri pripravah planov za gospodarske družbe in izvajalka različnih oblik izobraževanj. Ima pridobljeno licenco podjetniške in davčne svetovalke, opravljene pedagoško-andragoške izpite in naziv višje predavateljice. Je magistra znanosti iz področja računovodstva in revizije.Društva so prejela tudi pomembne informacije o morebitnih potrebah po spremembi statuta.